11 Ağustos 2019 Pazar

magma kek tarifi nurselin mutfağı

Magma Kek Tarifi Yapılışı Bugün sizlerle yapımı kolay bir kek tarifiyle birlikteyim. Kek dediğime bakmayın pastalara taş çıkartan cinsten. üstelik pandispanyayla, kremayla, süslemeyle uğraşmadan. Dilerseniz derhal başlayalım. Öncelikle muhallebiyi pişirmekle başlayalım. Çünkü soğuması gerekiyor. Muhallebisi için labne peyniri hariç bütün malzemeyi tencereye koyup muhallebiyi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra labne peynirini ilave edip iyice çırpın ve kek hamurunu hazırlayın.

Kek için yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın. Sırasıyla  yemek tarifleri diğer malzemeleri ekleyip kek hamurunuzu hazırlayın. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbınızın kenarlarını yağlayıp hamurunuzu içine boşaltın. Soğuyan muhallebinizi kenar kısımlara fazla yanaştırmadan üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 45 dk pişirin. Süreyi fırınınıza göre ayarlayın. Fırından çıkmadan kurdan testi yapın. Pişen kekinizi fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizi yaklaşık 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra, üzerine ister meyve isterseniz çikolata sosu ekleyip tercihen 1 gece dolapta bekletip ertesi günü servis edin. Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN:))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder