6 Temmuz 2019 Cumartesi

masal terapisi faydaları

Masal ve Hikaye anlatıcılığı, binlerce yıllık bir tecrübenin yoğurduğu en eski eğitsel modelleme sistemlerinden biridir.
Masal Terapisi  ile çocuk ve yetişkinlerin; kendilerini, duygularını ve ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan metoda "Masal Terapisi" denir.

Masal terapisi, bireylerin bilişsel ve sosyal becerilerini, his ve düşüncelerini ortaya koymalarını amaçlar.

Çocuklar, doğrudan söyleyemedikleri ya da anlamlandıramadıkları bir olguyu, benzeterek, eşleştirerek ya da değiştirerek hikaye ve masalların arasında kullanabilirler. Bunlar bir çeşit "yansıtma" davranışı olarak çalıştırılır ve yorumlanması epey bir zahmetli bir süreçtir. Bunu yalnızca iyi eğitim almış bir masal terapisti yapabilir. Yani, bir masal terapisti,

Masal Terapisi eğitimi, dünyanın her yerinde değişik yöntemlerle kullanılan bir alandır. 21. Yüz yılın teknolojik gelişmeleri neticesinde çevirimiçi hizmetinde sunulduğu bu alanda alacağınız Masal Terapisi eğitimi yaklaşık 2 ay sürmektedir. Bu süre zarfında videolar ile zenginleştirilmiş bir çevirimiçi eğitimin yanı dizi okuma dokümanlarınız da İlave şekilde paylaşılacaktır. Eğitim içinde canlı yayınların da olacağı bu gibi sima yüze workshop eğitimler ile de bütün sorularınızı yanıtlamaya çalışacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder